Het Arie Lemsfonds is een "andersom" fonds. Meestal is een fonds ontstaan doordat een persoon of een bedrijf een groot bedrag heeft vastgezet voor goede doelen. Daar kun je dan aanvragen naar toesturen en die worden al dan niet toegekend. Dat geldt niet voor het Arie Lemsfonds. Wij beschikken niet over een pot geld waaruit wij aanvragen om een bijdrage kunnen honoreren.

Wij werken andersom. Eerst zoeken we een goed doel en daarvoor zamelen we het noodzakelijke geld in. Dat doen we door bijzondere activiteiten te organiseren – zoals bijvoorbeeld de Zaanse Monologen of een verkoopactie – maar ook vragen we aan onze leden en aan niet-leden een bijdrage voor het goede doel. Soms direct en soms door middel van het sponsoren van een deelnemer aan een sportief evenement.  Op de pagina "Actueel" is steeds te vinden wat het doel is waarvoor we op dat moment geld inzamelen.

Steun ons nu

Ook aan u vragen we om een bijdrage te leveren. Dat kan via bankrekening NL95 RABO 0323 4225 35 t.n.v. Stichting Arie Lemsfonds.

Omdat de stichting van de Belastingdienst per 9 oktober 2017 de ANBI status heeft verkregen kunt u uw bijdrage als gift aftrekken bij de aangifte voor de inkomstenbelasting. Op de site van de Belastingdienst vindt u de informatie over deze aftrekbaarheid.

Helpt u ons zo het doel dichterbij te brengen? Bij voorbaat dank voor uw bijdrage!